Kehittäjäyhteistyö

Yhteistyö nykyisten ja tulevien sovelluskehittäjien kanssa on meille tärkeää. Teemme tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja järjestämme säännöllisiä kehittäjätapaamisia, joissa kaupunkien asiantuntijat ja datan hyödyntäjät voivat jakaa kokemuksia ja näkemyksiä.

Helsinki Loves Developers -kehittäjätapaamiset

HRI järjestää 4-5 kertaa vuodessa Helsinki Loves Developers -kehittäjätapaamisia. Kuka tahansa on tervetullut sinne tutustumaan avoimeen dataan, työhömme ja keskustelemaan omista projekteistaan. Kaikissa kehittäjätapaamisissa on etukäteen ilmoitettu teema. Tulevista kehittäjätapaamisista löytyy tietoa myös mm. Helsinki Loves Developers -Facebook-ryhmästä.

Jos mielessäsi on jokin aihe, josta haluaisit tietää enemmän, niin kerro siitä meille. Näin voimme järjestää aiheen tiimoilta kehittäjätapaamisen ja kutsua paikalle aiheen tuntevia kaupungin asiantuntijoita. Tai jos sinulla on suunnitteilla datanavaus, josta haluaisit saada palautetta ja ideoita, voimme yhdessä järjestää siitä tapaamisen.

Vuoden 2020 kehittäjätapaamiset

Päivämäärä    Teema    Yhteenveto
to 27.2. Palvelukiinteistöjen energiankulutusdataa avoimena datana Helsinki avaa palvelurakennustensa energiankulutustiedot sovelluskehittäjille
ke 30.9. Luonnon monimuotoisuus
ke 18.11. tbc.

Vuoden 2019 kehittäjätapaamiset

Päivämäärä    Teema    Yhteenveto
to 7.3. IoT platforms boosting the smart city development Great overview to the ongoing IoT projects in Helsinki
ke 22.5. Boosting energy transition in Helsinki Kaupunki hiilineutraaliksi datan avulla
ma 25.11. Älykästä liikkumista avoimella datalla Datasta helpotusta Helsingin ruuhkiin

Vuoden 2018 kehittäjätapaamiset

Päivämäärä    Teema    Yhteenveto
to 1.2. Karttakyselyjen vastaukset avoimena datana Karttakyselyjen vastaukset avoimena datana
to 1.3. Kick-off to Open Data Day by Hel<3Dev & OKFI Avoimet datavarannot pohja uudelle bisnekselle
to 5.4. Historiadatoilla näkymiä menneisyyteen Historiadatoilla näkymiä menneisyyteen
to 3.5. Pääkaupunkiseudun paikkatiedot käytettävissäsi! Pääkaupunkiseudun paikkatiedot vapaasti käytettävissäsi!
to 4.10. Open Street Map Avoin paikkatieto ja OpenStreetMap
to 1.11. Vapaa-aika ja kulttuuri Avointa tietoa vapaa-aika- ja kulttuuripalveluista
to 13.12. MyHelsinki Open API Avointa dataa Helsingin nähtävyyksistä ja aktiviteeteista

Aiemmat kehittäjätapaamiset

Helsinki Loves Developers -kehittäjätapaamisia on pidetty jo vuodesta 2012 alkaen. Vuodesta 2016 alkaen kaikista teemallisista kehittäjätapaamisista on kirjoitettu yhteenvedot. Aiempien kehittäjätapaamisten aiheet, yhteenvedot ja materiaalit on koottu yhdelle sivulle.

Muita kehittäjätapaamisia ja -sivustoja

Yhteistyö oppilaitosten ja koulujen kanssa

Oppilaitosyhteistyö


HRI toi syksyllä 2017 Metropolian opiskelijoille kurssitehtäväksi tosielämän ongelman ja avoimia datavarantoja sen ratkaisemiseksi. Yhdeksän insinööritiimiä rakensi omat mobiilisovelluksensa, jotka avustavat koulutusasteelta seuraavalle siirtyviä helsinkiläisiä.

HRI tekee tiivistä yhteistyötä seudun yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa. HRI:n asiantuntemusta ovat hyödyntäneet esimerkiksi Metropolia-ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia, Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto.

Yksinkertaisimmillaan opetusyhteistyö voi olla puolentoista tunnin asiantuntijaluento avoimista tietovarannoista. Toista ääripäätä edustavat laajat projektikurssit, joihin HRI voi tuoda opiskelijoiden ratkottavaksi pääkaupunkiseudun kaupunkeja askarruttavan ongelman ja ratkaisussa tarvittavat datavarannot.

Yritysyhteistyö ja hackathonit

Avoin data toimii yrityksille ja kehittäjille raaka-aineena uusille sovelluksille ja sitä kautta uudelle liiketoiminnalle. HRI on mukana hackathon-tapahtumissa ja edistää pääkaupunkiseudun datavarantojen kaupallista hyödyntämistä.

Vuosina 2014-17 kuutoskaupungeilla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu) oli käynnissä Avoin data ja rajapinnat -kärkihanke, joka vauhditti kaupunkien datavarantojen avaamista. Hankkeen yrityksille suunnattu databusiness.fi-sivusto nostaa esiin dataan perustuvaa yritystoimintaa ja antaa ideoita datan soveltamiseen.