Kehittäjäyhteistyö

Yhteistyö nykyisten ja tulevien sovelluskehittäjien kanssa on meille tärkeää. Teemme tiivistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja järjestämme säännöllisiä kehittäjätapaamisia, joissa kaupunkien asiantuntijat ja datan hyödyntäjät voivat jakaa kokemuksia ja näkemyksiä.

Helsinki Loves Developers -kehittäjätapaamiset

Väkeä yhdessä Helsingin ensimmäisistä kehittäjätapaamisista Forum Viriumin kellarikerroksessa.

HRI järjestää 4-5 kertaa vuodessa Helsinki Loves Developers -kehittäjätapaamisia. Kuka tahansa on tervetullut sinne tutustumaan avoimeen dataan ja työhömme sekä keskustelemaan omista projekteistaan. Kaikissa kehittäjätapaamisissa on etukäteen ilmoitettu teema. Tulevista kehittäjätapaamisista löytyy tietoa myös mm. Helsinki Loves Developers -Facebook-ryhmästä.

Jos mielessäsi on jokin aihe, josta haluaisit tietää enemmän, niin kerro siitä meille. Näin voimme järjestää aiheen tiimoilta kehittäjätapaamisen ja kutsua paikalle aiheen tuntevia kaupungin asiantuntijoita. Tai jos sinulla on suunnitteilla datanavaus, josta haluaisit saada palautetta ja ideoita, voimme yhdessä järjestää siitä tapaamisen.

Vuoden 2020 kehittäjätapaamiset

Päivämäärä Teema Yhteenveto
to 27.2. Palvelukiinteistöjen energiankulutusdataa avoimena datana Helsinki avaa palvelurakennustensa energiankulutustiedot sovelluskehittäjille
ke 30.9. Luonnon monimuotoisuus Luonnon monimuotoisuutta voidaan tukea avoimella datalla
ke 18.11. Digital Twin for Developers Recent technical developments in Digital Twins

Aiemmat kehittäjätapaamiset

Helsinki Loves Developers -kehittäjätapaamisia on järjestetty jo vuodesta 2012 alkaen. Vuodesta 2016 alkaen kaikista teemallisista kehittäjätapaamisista on kirjoitettu yhteenvedot. Aiempien kehittäjätapaamisten aiheet, yhteenvedot ja materiaalit on koottu yhdelle sivulle.

Muita kehittäjätapaamisia ja -sivustoja

Yhteistyö oppilaitosten ja koulujen kanssa

Oppilaitosyhteistyö

Metropolian opiskeilijoita istumassa pienissä pöytäryhmissä Helsingin kaupungintalon ala-aulassa.
HRI toi syksyllä 2017 Metropolian opiskelijoille kurssitehtäväksi tosielämän ongelman ja avoimia datavarantoja sen ratkaisemiseksi. Yhdeksän tiimiä rakensivat omat mobiilisovelluksensa, jotka avustavat koulutusasteelta seuraavalle siirtyviä helsinkiläisiä.

HRI tekee tiivistä yhteistyötä seudun yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa. HRI:n asiantuntemusta ovat hyödyntäneet esimerkiksi Metropolia-ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia, Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto.

Yksinkertaisimmillaan opetusyhteistyö voi olla puolentoista tunnin asiantuntijaluento avoimesta datasta. Toista ääripäätä edustavat laajat projektikurssit, joihin HRI voi tuoda opiskelijoiden ratkottavaksi pääkaupunkiseudun kaupunkeja askarruttavan ongelman ja ratkaisussa tarvittavat datat.

Yritysyhteistyö ja hackathonit

Avoin data toimii yrityksille ja kehittäjille raaka-aineena uusille sovelluksille ja sitä kautta uudelle liiketoiminnalle. HRI on mukana hackathon-tapahtumissa ja edistää pääkaupunkiseudun avoimien datojen kaupallista hyödyntämistä.

Vuosina 2014-17 kuutoskaupungeilla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu) oli käynnissä Avoin data ja rajapinnat -kärkihanke, joka vauhditti kaupunkien datojen avaamista. Hankkeen yrityksille suunnattu databusiness.fi-sivusto nostaa esiin dataan perustuvaa yritystoimintaa ja antaa ideoita datan soveltamiseen.

Sovelluskehittäjiä tietokoneidensa äärellä hackathon-tapahtumassa.