HRI:n top 10 -artikkelit 2018

Postinumeroalueet
Avoimista datoista paikkatieto kiinnostaa eniten. Sen huomaa myös paikkatietoaiheisten juttujen lukijamääristä. Vuoden 2018 luetuin artikkeli HRI:ssa oli Pääkaupunkiseudun paikkatiedot vapaasti käytettävissäsi!.

Hri.fi:ssa julkaistiin vuoden 2018 aikana 33 artikkelia – lisäksi osa artikkeleista käännettiin englanniksi. Vuoden 2018 luetuimpien artikkelien top 10 -listalle ylsi niin tuoreita kirjoituksia kuin vuosia vanhoja uutisia.

Luetuimpia artikkeleja olivat Helsinki Loves Developers -kehittäjätapaamisten yhteenvedot. Yhteenvedoissa kerrotaan tiiviisti illan annista ja niistä löytyy linkit myös puhujien esitysmateriaaleihin.

Suosikkityökaluni-juttusarjassa esitellään avoimen datan hyödyntäjiä. He kertovat haastatteluissa avointa dataa hyödyntävistä töistään sekä tärkeimmistä työkaluistaan.

HRI:n ohjausryhmä palkitsi Infopankin (nyk. InfoFinland) rajapinnan vuoden 2017 parhaana data-avauksena.

Blogaukset, joissa dataa avanneet henkilöt kertovat omin sanoin datan avaamisesta ja ajatuksistaan, mitä heidän avaamallaan datalla voisi tehdä, ovat kiinnostavia. Top 10 -listalle päätyi myös yksi vanhempi blogaus.

Historialliset ortoilmakuvat ovat kautta aikain olleet katsotuimpia ja ladatuimpia datoja. Sen huomaa myös niitä koskevien artikkelien lukijamääristä – erityisesti, kun kyseiset artikkelit on kirjoitettu yli viisi vuotta sitten. Myös vuodelta 2012 peräisin olevaa menestystarinaa HSL:n Reittioppaan ensimmäisen rajapinnan avaamisesta on yhä luettu paljon.

Minkä tyyppiset artikkelit kiinnostavat sinua eniten? Mistä aiheista toivoisit lisää uutisointia hri.fi:n sivuille? Entä olisitko halukas kirjoittamaan blogauksen hri.fi:hin? Keskustele ja kommentoi tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen hri (at) hel.fi.