Vastaa HRI:n käyttäjäkyselyyn 2021

Teimme viime vuonna käyttäjillemme kyselyn, jossa tiedusteltiin mm. mihin HRI-palvelussa tarjolla olevaa avointa dataa on käytetty ja missä formaatissa dataa mieluiten hyödynnettäisiin. Saimme kyselyn avulla arvokasta palautetta datan hyödyntäjiltä. Päätimme toistaa kyselyn, ja se on nyt auki ja vastattavissa tästä linkistä.

Kyselyyn voi vastata 21.2.2021 asti. Vastaaminen vie arviolta enintään viisi minuuttia.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan upea HRI-sateenvarjo, jossa on niin ikään hyödynnetty avointa dataa, pääkaupunkiseudun ilmakuvaa. Arvonnan suorittamista varten vastaajilta kerätään sähköpostiosoitteet, mutta kyselyyn voi vastata myös anonyymisti ilman arvontaan osallistumista. Kyselyn yhteenveto julkaistaan hri.fi:ssa kevään 2021 aikana.

Mahdolliset kyselyyn liittyvät tiedustelut voi esittää tämän artikkelin kommenttiosiossa tai sähköpostitse HRI-palvelulle (hri[at]hel.fi).

Viime vuoden käyttäjäkyselyn kautta saadun palautteen perusteella toteutettiin mm. loppuvuodesta 2020 Datasette-konvertointityökalukokeilu. Lisäksi onnistuimme toteuttamaan vastauksissa esiin nousseita datatoiveita mm. jätteiden määristä (Teollisuuden ja palveluiden jätteet pääkaupunkiseudulla sekä Kirkkonummella), ilmanlaadusta (Helsingin ilmanlaadun mittaukset raitiovaunuihin asennetuilla mittalaitteilla) sekä energiankulutustiedoista (Helsingin kaupungin palvelukiinteistöjen energiankulutustietoja, Helsingin kaupunkimallin Energia- ja ilmastoatlas -tietoja).