HRI:n sivusto uudistui

Uudistuneessa hri.fi:ssä on kaikille käyttäjille avoimia analyyseja mm. aineistojen määristä sekä eniten sovelluksissa käytetyistä aineistoista.

HRI:ssa on 2.3.2018 tehty suuri verkkosivu-uudistus, jossa hri.fi-sivusto päivitettiin käyttämään 6Aika-yhteistyössä tehtyä uutta dataportaalipohjaa. Eri kaupunkien dataportaalit ja datojen metatietomallit yhdenmukaistuvat sen myötä, ja jatkokehitystä voidaan vastedes tehdä kustannustehokkaammin yhteistyössä.

Uusi sivusto toimii samalla tutulla peruslogiikalla kuin vanhakin sivusto. Uusina ominaisuuksina se mm. tarjoaa mielenkiintoisen näkymän erilaisiin analytiikkatietoihin, mahdollisuuden luoda aineistoille esikatselunäkymiä sekä lukea tiedostomuotoisia datoja ja aineistojen metatietoja myös rajapinnan kautta.

Sivustosta tehtiin aidosti responsiivinen, mikä helpottaa sen mobiilikäyttöä. Uusi sivusto tukee paremmin myös monikielisyyttä; jatkossa hri.fi:n sisällöt ovat entistä paremmin saatavissa englanniksi ja ruotsiksikin.

Sivuston toiminnallisuuksia on testattu, mutta mukaan on voinut vielä livahtaa bugi tai kaksi. Jos huomaat sivustossa toimimattomuuksia tai epäloogisuuksia, niin ilmoittaisitko niistä ystävällisesti meille joko kommentoimalla tähän tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hri (at) hel.fi.