Helsingin kaupungin virastojen ja liikelaitosten puhelinnumerot

numerot.hel.fi-palvelu tarjoaa Internet-käyttöliittymän Helsingin kaupungin virastojen ja liikelaitosten puhelinnumeroiden selailuun ja hakuun. Palvelu pohjautuu kaupungin puhelinvälitysjärjestelmästä poimittuihin tietoihin. Palvelua voi käyttää paitsi tavallisen web- eli HTML-rajapinnan, myös XML-rajapinnan kautta. Molemmat rajapinnat ovat julkisia ja kaikkien käytettävissä.

Web-sivujen http://numerot.hel.fi/ kautta voi selailla ja hakea numeroita koko luettelosta. Tietyn organisaatioyksikön tai henkilön numerotietoihin voi linkittää suoraan muilta sivuilta. Palvelua käyttävä hakulomake, joka rajaa haun haluttuun organisaatioyksikköön, on helppo lisätä mille tahansa web-sivulle.

Puhelinnumerot voi ladata palvelusta suoraan tietokoneen tai älypuhelimen osoitekirjaan vCard-käyntikorttina, mikäli laite tukee vCard-muotoa. Myös näihin vCard-käyntikortteihin voi tehdä linkkejä ulkopuolelta.

XML-rajapinnan kautta on mahdollista käyttää kaikkia samoja toimintoja kuin HTML-rajapinnankin kautta. Kyselyt tehdään samalla tavoin HTTP GET -protokollalla ja vastaukset ovat palvelun oman DTD-määrittelyn mukaista XML-muotoa.

Data och resurser

Mer information

Administratör Palmia
Administratörens webbplats http://numerot.hel.fi/
Publicerad 25.01.2012
Uppdateringsfrekvens
Grupper
Datainsamlingar
Områden
Licens Creative Commons Attribution 4.0
How to reference Källa: Helsingin kaupungin virastojen ja liikelaitosten puhelinnumerot. The maintainer of the dataset is Palmia. The dataset has been downloaded from Helsinki Region Infoshare service on 25.07.2021 under the license Creative Commons Attribution 4.0.

Licens

Creative Commons Erkännande 4.0
CC-BY-4.0 [Open Data]

Subscribe for dataset updates

comments powered by Disqus