Helsingin kaupungin virastojen ja liikelaitosten puhelinnumerot

numerot.hel.fi-palvelu tarjoaa Internet-käyttöliittymän Helsingin kaupungin virastojen ja liikelaitosten puhelinnumeroiden selailuun ja hakuun. Palvelu pohjautuu kaupungin puhelinvälitysjärjestelmästä poimittuihin tietoihin. Palvelua voi käyttää paitsi tavallisen web- eli HTML-rajapinnan, myös XML-rajapinnan kautta. Molemmat rajapinnat ovat julkisia ja kaikkien käytettävissä.

Web-sivujen http://numerot.hel.fi/ kautta voi selailla ja hakea numeroita koko luettelosta. Tietyn organisaatioyksikön tai henkilön numerotietoihin voi linkittää suoraan muilta sivuilta. Palvelua käyttävä hakulomake, joka rajaa haun haluttuun organisaatioyksikköön, on helppo lisätä mille tahansa web-sivulle.

Puhelinnumerot voi ladata palvelusta suoraan tietokoneen tai älypuhelimen osoitekirjaan vCard-käyntikorttina, mikäli laite tukee vCard-muotoa. Myös näihin vCard-käyntikortteihin voi tehdä linkkejä ulkopuolelta.

XML-rajapinnan kautta on mahdollista käyttää kaikkia samoja toimintoja kuin HTML-rajapinnankin kautta. Kyselyt tehdään samalla tavoin HTTP GET -protokollalla ja vastaukset ovat palvelun oman DTD-määrittelyn mukaista XML-muotoa.

Data ja resurssit

Lisätiedot

Ylläpitäjä Palmia
Ylläpitäjän verkkosivusto http://numerot.hel.fi/
Julkaistu 25.01.2012
Päivitystiheys
Kategoriat
Datakokoelmat
Avainsanat
Alueet
Lisenssi Creative Commons Attribution 4.0
Viittaustapa Lähde: Helsingin kaupungin virastojen ja liikelaitosten puhelinnumerot. Aineiston ylläpitäjä on Palmia. Aineisto on ladattu Helsinki Region Infoshare -palvelusta 29.01.2022 lisenssillä Creative Commons Attribution 4.0.

Lisenssi

Creative Commons Nimeä 4.0
CC-BY-4.0 [Open Data]

Tilaa ilmoitukset muutoksista

comments powered by Disqus