Helsingin ulkoliikuntapaikkojen laitteiden käyttöasteet

Aineisto sisältää Hietaniemen ulkokuntosalin kahdeksan laitteen käyttöasteen vuoden 2020 keväästä (24.4.) alkaen. Muutaman muun ulkokuntosalin laitteiden käyttöasteita mitataan myös, mutta niiden osalta datan laadussa on niin paljon ongelmia, että dataa ei toistaiseksi julkaista.

Laitteiden käyttöastetta mitataan erillisillä liikkeen tunnistavilla sensoreilla kerran minuutissa. Data siirtyy melkein reaaliajassa palveluntarjoajan järjestelmään, josta se noudetaan muutaman kerran tunnissa välivarastoon. Välivarastosta data aggregoidaan 10 minuutin jaksoihin CSV-tiedostoihin.

  • hietaniemi-all.csv sisältää kaiken datan (paitsi kuluvan vuorokauden datan)
  • hietaniemi-last-day.csv sisältää kuluvan vuorokauden datan

Data on tuotettu Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan liikuntapalveluiden IoT-käyttöastekokeilussa, jonka tavoitteena on antaa näkymä, missä laitteita käytetään, mitä laitteita käytetään ja kuinka paljon, jotta liikuntalaitehankintoja voidaan kohdentaa paremmin.

Huom! Data sisältää tällä hetkellä tietoja käyttöasteista 11.5.2021 asti, jolloin kokeilun ensimmäinen osa päättyi. Mittaustoimintaa päätettin kuitenkin jatkaa ja uudemmat tiedot pyritään saamaan saataville mahdollisimman pian.

Data ja resurssit

Lisätiedot

Ylläpitäjä Forum Virium Helsinki Oy
Ylläpitäjän verkkosivusto https://forumvirium.fi/
Lähde Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Julkaistu 08.03.2021
Päivitystiheys
Lisätietoja
  1. https://hkikanslialiikuntapaikat.z6.web.core.windows.net/ulkokuntosali/README.html
Kategoriat
Avainsanat
Alueet
Aikasarja alkaa 24.4.2020
Aikasarjan tarkkuus
Lisenssi Creative Commons Attribution 4.0
Viittaustapa Lähde: Helsingin ulkoliikuntapaikkojen laitteiden käyttöasteet. Aineiston ylläpitäjä on Forum Virium Helsinki Oy ja alkuperäinen tekijä Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala. Aineisto on ladattu Helsinki Region Infoshare -palvelusta 03.12.2022 lisenssillä Creative Commons Attribution 4.0.

Lisenssi

Creative Commons Nimeä 4.0
CC-BY-4.0 [Open Data]

Tilaa ilmoitukset muutoksista

comments powered by Disqus