HRI:n vuosi 2024: Uusia tapoja avoimien datojen päivittämiseen ja tunnistamiseen

Vuonna 2024 HRI-palvelussa on perustoiminnan lisäksi tarkoitus kokeilla ja käyttöönottaa uusia toimintatapoja. Tavoitteena on muun muassa siirtää datojen metatietojen päivitysvastuuta datan hallinnoijille sekä tunnistaa avattavia datoja kaupunkien tiedonhallintamalleja hyödyntäen.

HRI 2024

Tutustu tarkemmin HRI:n vuoden 2024 toiminta- ja taloussuunnitelmaan.

HRI:n ohjausryhmä hyväksyi HRI:n vuoden 2024 toiminta- ja taloussuunnitelman helmikuun kokouksessaan. HRI palvelee tutulla tavalla pääkaupunkiseudun kaupunkeja datojen avaamisessa ja edesauttaa datojen hyödyntämistä, mutta samalla otetaan käyttöön uusia tapoja avoimien datojen päivittämiseen ja tunnistamiseen. Toiminta- ja taloussuunnitelmaan sisältyy myös selvityksiä, joilla kartoitetaan datan hallinnoijien ja hyödyntäjien kokemuksia ja tarpeita. Selvitysten pohjalta tarkastellaan tarkemmin palvelun jatkokehittämistä, jotta palvelu vastaisi mahdollisimman hyvin käyttäjien tarpeisiin.

Avoimen datan elinkaaren hallintamallin jalkauttaminen

Vuoden 2024 aikana edistetään edeltävänä vuonna luodun pääkaupunkiseudun avoimen datan elinkaaren hallintamallin käyttöönottoa. Hallintamallista jaetaan tietoa datan avaamista suunnitteleville ja dataa jo avanneille tahoille. Samalla heitä ohjeistetaan huolehtimaan datojensa metatietojen ylläpidosta itsenäisesti. Tavoitteena on edesauttaa avattujen datojen pysymistä ajantasaisina sekä mahdollisuuksien mukaan myös automatisoida datan avaamista ja päivittämistä.

Viestimme toimenpiteistä ja muista kuulumisista, uusista data-avauksista sekä tapahtumista HRI-palvelun some-kanavilla Facebookissa, viestipalvelu X:ssä ja LinkedInissä sekä uutiskirjessä, joten kannattaa seurata niitä.

Jos sinulla on ideoita tai toiveita uusista data-avauksista tai yhteistyöstä, ole toki meihin yhteydessä! Autamme mieluusti.