HRI:n vuosi 2023: Katse toimintatapoihin ja sidosryhmien tarpeisiin

Vuonna 2023 HRI-palvelun perustoiminta jatkuu tutulla tavalla, mutta lisäksi palvelua tullaan vuoden mittaan tarkastelemaan ja kehittämään erityisesti datan hallinnoijien toimintatapojen ja eri sidosryhmien tarpeiden näkökulmasta.

HRI 2023

Tutustu tarkemmin HRI:n vuoden 2023 toiminta- ja taloussuunnitelmaan.

HRI:n ohjausryhmä hyväksyi HRI:n vuoden 2023 toiminta- ja taloussuunnitelman helmikuun kokouksessaan. HRI palvelee edelleen pääkaupunkiseudun kaupunkeja datojen avaamisessa ja edesauttaa datojen hyödyntämistä, mutta vuoteen 2023 sisältyy myös täysin uusia toimenpiteitä. Toiminta- ja taloussuunnitelmaan sisältyy muun muassa useampia selvityksiä, joilla on tarkoitus kartoittaa niin datan hallinnoijien kuin datan hyödyntäjienkin kokemuksia ja tarpeita. Selvitysten pohjalta voi tarkastella tarkemmin palvelun jatkokehittämistä ja sitä, millaisten datojen avaamiseen kannattaisi jatkossa panostaa. Palvelun halutaan vastaavan mahdollisimman hyvin käyttäjien tarpeisiin, joten kaikenlaiset palautteet ja näkemykset kehittämisen tueksi ovat tervetulleita.

Avoimen datan elinkaarelle selkeä toimintamalli

Vuoden 2023 aikana on tavoitteena myös luoda pääkaupunkiseudun avoimen datan elinkaarelle selkeä ja kestävä toimintamalli, jossa on määriteltyinä muun muassa datan hallinnoijan vastuut sekä datan jakamisen päättyminen. Lisäksi tavoitteena on, että jatkossa datan hallinnoijat vastaavat itse datansa metatietojen ylläpidosta. Tämä edellyttää, että avatun datan päivittämisen sekä sen metatietojen kirjaamisen ja ylläpidon toimintatapoja on uudelleenorganisoitava. Tavoitteena on edesauttaa tietojen pysymistä ajantasaisina ja mahdollisuuksien mukaan automatisoida datan avaamista.

Viestimme toimenpiteistä ja muista kuulumisista, uusista data-avauksista sekä tapahtumista HRI-palvelun some-kanavilla Facebookissa, Twitterissä ja LinkedInissä sekä uutiskirjessä, joten kannattaa seurata niitä.

Jos sinulla on ideoita tai toiveita uusista data-avauksista tai yhteistyöstä, ole toki meihin yhteydessä! Autamme mieluusti.