Helsinki ennen ja nyt äänestettiin mielenkiintoisimmaksi sovellukseksi

HRI etsi osana 10-vuotisjuhlistustaan yleisöäänestyksellä mielenkiintoisinta pääkaupunkiseudun kaupunkien avointa dataa hyödyntävää sovellusta. Voittajaksi nousi Juuso Lehtisen tekemä Helsinki ennen ja nyt -sovellus.

Kymmenvuotisen taipaleensa juhlistamiseksi HRI haluaa nostaa esiin myös pääkaupunkiseudun kaupunkien avoimen datan hyödyntäjiä sekä avoimen datan pohjalta tehtyjä mainioita sovelluksia ja visualisointeja. Valitsimme HRI:n sovellusgalleriaan vuosien varrella ilmoitetuista sovelluksista 16 eri tyyppistä sovellusta tai visualisointia, joista yleisö sai äänestää suosikkiaan.

Sovellusäänestys oli auki 18.3.-30.4.2021. Ääniä annettiin yhteensä huimat 306 kappaletta.

Sovellusäänestyksen voittajat järjestyksessä vasemmalta oikealla: Helsinki ennen ja nyt, Vantaan kaupungin avoimet työpaikat visualisoituna ja Kartasto.

Eniten ääniä sai Juuso Lehtisen tekemä Helsinki ennen ja nyt, joka antaa näkymän ja vertailukohdan menneisyyden ja nykyajan välillä. Sivustolla hyödynnetään Helsingin kaupunginmuseon avaamia Signe Branderin valokuvia vuosilta 1907-1912 sekä karttaa vuodelta 1909.

Toiseksi sijoittui Heidi Enhon HExcelligent-blogi, jossa on monia mielenkiintoisia datavisualisointeja. Vantaan kaupungin avoimet työpaikat -visualisoinnin avulla voi tutkia Vantaan kaupungin avoimia työpaikkoja, niiden sijainteja kartalla sekä lukumääriä ammattialoittain. Visualisoinnissa on myös linkki kunkin avoimen työpaikan kuvaussivulle.

Pronssisijalla on Fresh Bitsin tekemä Kartasto, joka tarjoaa laajan valikoiman Suomen karttoja avoimista lähteistä, kuten Maanmittauslaitoksen maastokartat, Traficomin merikartat, Helsingin kaupungin kartat ja useat OpenStreetMap-versiot. Sovellusta voi käyttää myös ulkomailla, sillä palvelusta löytyy myös Ruotsin, Norjan, Tanskan, Viron ja Espanjan maastokartat.

10 eniten ääniä saanutta sovellusta

  1. Helsinki ennen ja nyt (Juuso Lehtinen) 14,1 %
  2. Heidi Enhon visualisointiblogi 12,1 %
  3. Kartasto (Fresh Bits) 11,1, %
  4. Green Paths (Joose Helle) 10,8 %
  5. Helsingin kaupungin palautteet (Sofor Oy) 9,2 %
  6. Nysse (Hannu Tapanila) 5,9 %
  7. Helsinki 1943 3D (Antti Ahola) 4,9 %
  8. Blindsquare (Ilkka Pirttimaa) 4,6 %
  9. Suuret suunnitelmat (Helsingin Sanomat) 4,6 %
  10. Tellinkiappi & Tellinkibotti (Markus Kainu) 4,6 %

Kiitos kaikille äänestäjille ja onnittelut voittajille! Sovellusäänestyksen voittajille tarjotaan mahdollisuutta esitellä sovellustaan HRI:n 10-vuotisjuhlaseminaarissa marraskuussa 2021. Yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken on arvottu HRI-sateenvarjoja. Voittajiin on oltu yhteydessä sähköpostitse.