Porottaa – terassibongari

Laura Kauria, Juha Paananen, Mika Korvenranta, Topi Tjukanov, Mert Sasioglu, Timo Rongas - Publicerad 11.12.2017 - Uppdaterad 11.12.2017
  1. 2017-12-11-095356.816131Porottaa-310x203.jpg

Onko takana niin aurinkoinen kesäpäivä, että haluaisit nauttia virkistävän juoman jollain varjoisalla terassilla? Vai haluaisitko juuri nyt löytää sen, jolle syksyn viimeiset auringonsäteet osuvat? Säätietoa on toki voinut tarkastella aikaisemminkin ennen uloslähtöä, mutta Porottaa mahdollistaa ihanteellisen terassin löytämisen helposti tiiviin kaupunkirakenteen keskeltä.

Porottaa on paikkatietoanalyysiin pohjautuva selainsovellus, jonka avulla voit selvittää, mille terasseille aurinko paistaa juuri nyt sekä lähituntien aikana. Rakennusten 3D-mallinnettuja varjoja vuorokauden- ja vuodenajan mukaan verrataan baariterassien sijainteihin. Näitä parametreja hyödyntäen käyttäjälle ilmoitetaan, millä todennäköisyydellä hänen valitsemalleen – tai hänen sijaintiaan lähimpinä oleville – terasseille paistaa aurinko.

Sovellus on suunnattu eritoten mobiilikäyttöön, sillä se paikantaa käyttäjän ja esittää häntä lähimpänä sijaitsevat terassit. Terasseja voi myös etsiä nimen tai osoitteen perusteella. Tällä hetkellä sovellus toimii Helsingin Kallion alueella. Sovellus on käytettävissä verkkoselaimella osoitteessa http://porottaa.com/ , eikä vaadi asennusta.

Öppen data som använts i applikationen

comments powered by Disqus