Espoon aurinkoenergiakartta. Selvityksessä on analysoitu kaikkien Espoossa sijaitsevien rakennusten kattopinnoille lankeavan aurinkosäteilyn määrä. Analyysi on tehty käyttämällä laserkeilausaineiston pohjalta rakennetua kolmiulotteista mallia yhdessä Ilmatieteen laitoksen vertailuvuoden säätietojen kanssa. Simulaatio ottaa huomioon myös pilvisyyden sekä sen, miten kasvillisuus ja toiset rakennukset varjostavat kattopintoja. Tuloksena saadaan yksittäisille katoille vuosittain lankeavan aurinkosäteilyn määrä. Analyysi kattaa noin 44 000 rakennusta. Analyysissa on mukana vain rakennukset, joiden kattopinta-ala on yli 20 m2.

Analyysi on tuotettu yhdessä WSP Finlandin ja WSP Analysis & Strategy, Swedenin kanssa. Käytetty SEES (Solar Energy from Existing Structures) -ohjelmisto on Göteborgin yliopiston kehittämä.

Ladattavan aineiston sisältö

  • Raportti aineiston luomisesta (pdf)
  • Aurinkoenergiakartta (GeoTIFF)
  • Analyysissä käytettyjen rakennusten ääriviivat (shp)
  • Analysoitujen rakennusten yhteenvetotiedot (xlsx)

Data och resurser

Mer information

Administratör Espoon kaupungin kaupunkisuunnittelukeskus
Publicerad 23.10.2012
Länkar med ytterligare information
  1. http://energiatieto.wordpress.com/
Grupper
Områden
Licens Creative Commons Attribution 4.0
How to reference Källa: Espoon aurinkoenergiakartta. The maintainer of the dataset is Espoon kaupungin kaupunkisuunnittelukeskus. The dataset has been downloaded from Helsinki Region Infoshare service on 18.06.2021 under the license Creative Commons Attribution 4.0.

Licens

Creative Commons Erkännande 4.0
CC-BY-4.0 [Open Data]

Subscribe for dataset updates

comments powered by Disqus