Pääkaupunkiseudun liikennemeluvyöhykkeet

Aineisto sisältää pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen) liikennemeluvyöhykkeet. Aineistossa on eritelty maantie-, tieliikenne-, raideliikenne- ja rautatieliikennemeluvyöhykkeet sekä päivä- ja yöajat.

Aineiston koordinaatisto on ETRS-TM35FIN.

Melulaskennat suoritettiin erityisesti melulaskentoja varten hankitulla tehotyöasemalla. Laskennat ajoittuivat marraskuun 2011 ja tammikuun 2012 väliselle ajalle. Kaikkien tilanteiden laskenta-ajat vaihtelivat 8-12 vuorokauden välillä. Laskenta-aika oli riippuvainen kaupungin melumallin yksityiskohtien lukumäärästä sekä kaupungin pinta-alasta.

Yksityiskohtaisempaa tietoa mm. laskentatavasta sekä melun tunnusluvuista löytyy pdf-tiedostosta Pääkaupunkiseudun ympäristömeludirektiivin mukainen meluselvitys. Tunnusluvuista on tarkemmin sivulla 7.

Data ja resurssit

Lisätiedot

Ylläpitäjä Helsingin kaupunkiympäristön toimiala / Ympäristöpalvelut
Lähde Helsingin kaupungin ympäristökeskus, Vantaan kaupungin ympäristökeskus, Espoon kaupungin ympäristökeskus
Julkaistu 12.10.2012
Lisätietoja
  1. http://www.hel2.fi/ymk/meluselvitys/tiedostot/PKS_yhdistelmaraportti.pdf
Kategoriat
Avainsanat
Alueet
Lisenssi Creative Commons Attribution 4.0
Viittaustapa Lähde: Pääkaupunkiseudun liikennemeluvyöhykkeet. Aineiston ylläpitäjä on Helsingin kaupunkiympäristön toimiala / Ympäristöpalvelut ja alkuperäinen tekijä Helsingin kaupungin ympäristökeskus, Vantaan kaupungin ympäristökeskus, Espoon kaupungin ympäristökeskus. Aineisto on ladattu Helsinki Region Infoshare -palvelusta 19.05.2022 lisenssillä Creative Commons Attribution 4.0.

Lisenssi

Creative Commons Nimeä 4.0
CC-BY-4.0 [Open Data]

Tilaa ilmoitukset muutoksista

comments powered by Disqus