General guide map of the Helsinki Metropolitan Area

Pääkaupunkiseudun yleiskartta on kuvaustekniikaltaan yleistetty paikannuksen ja opastuksen avuksi tuotettu kartta pääkaupunkiseudun alueelta. Karttoja voidaan käyttää myös indeksikarttoina eri karttapalveluissa ja niitä voidaan hyödyntää erilaisten karttaesitysten taustakarttana.

Yleiskartta tuotetaan pääkaupunkiseudun kaupunkien mittausosastojen ylläpitämistä opaskartta-aineistoista voimakkaasti yleistämällä ja karsimalla yksityiskohtia. Yleiskartat tuotetaan sekä värillisenä että harmaasävytteisenä versiona. Yleiskartoista on saatavilla versiot karttateksteillä sekä ilman karttatekstejä (harmaa_pohja -tasot). Pikselitarkkuudet ovat 8 metriä, 16 metriä ja 32 metriä. Aineiston yhdistämisestä ja julkaisemisesta vastaa Helsingin kaupunkiympäristötoimialan kaupunkimittauspalvelut. Aineisto on saatavissa sekä rajapinnan kautta että TIF-muotoisena sarjana.

Pääkaupunkiseudun yleiskartat kattavat koko pääkaupunkiseudun alueen, mukaan lukien merialue. Avoin data -julkaisu toteutetaan kerran vuodessa tiedostosarjan osalta.

Aineistojen tiedonkeruun pohjana on käytetty avoimia aineistoja: Espoon ja Vantaan opaskarttoja sekä Maanmittauslaitoksen aineistoja.

Koordinaatisto(t):

 • ETRS-GK25 (EPSG:3879). Ylläpitokoordinaatisto. Aineisto voidaan projektoida myös muihin koordinaatistoihin. Muut mahdolliset koordinaatistot löytyvät rajapintapalvelun GetCapabilities-dokumentista.

Rajapintapalvelun osoite:

Julkaistut tasot:

 • Yleiskartta_PKS_8m
 • Yleiskartta_PKS_8m_harmaa
 • Yleiskartta_PKS_8m_harmaa_pohja
 • Yleiskartta_PKS_16m
 • Yleiskartta_PKS_16m_harmaa
 • Yleiskartta_PKS_16m_harmaa_pohja
 • Yleiskartta_PKS_32m
 • Yleiskartta_PKS_32m_harmaa
 • Yleiskartta_PKS_32m_indeksi

Data and Resources

Additional information

Administrator Helsingin kaupunkiympäristön toimiala / Kaupunkimittauspalvelut
Administrator's webpage https://kartta.hel.fi/avoindata
Source Helsingin, Espoon ja Vantaan mittausorganisaatiot, Maanmittauslaitos
Published 01.03.2016
Updated 01.03.2022
Update frequency
More information
 1. https://kartta.hel.fi/avoindata/dokumentit/PKS_yleiskartta_kuvaus.pdf
Categories
Collections
Tags
Geographical coverage
Licence Creative Commons Attribution 4.0
How to reference Source: General guide map of the Helsinki Metropolitan Area. The maintainer of the dataset is Helsingin kaupunkiympäristön toimiala / Kaupunkimittauspalvelut and the original author is Helsingin, Espoon ja Vantaan mittausorganisaatiot, Maanmittauslaitos. The dataset has been downloaded from Helsinki Region Infoshare service on 24.05.2022 under the license Creative Commons Attribution 4.0.

Licence

Creative Commons Attribution 4.0
CC-BY-4.0 [Open Data]

Subscribe for dataset updates

comments powered by Disqus