Helsingin keskustan rakennusten sisäänkäynnit ja portit

Aineisto koostuu pääosin Helsingin keskustassa sijaitsevien rakennusten sisäänkäynneistä ja porteista kuvattuina kartalla. Suurin osa aineistosta kerättiin erissä kesällä 2020 ja 2021, mutta aineistoa on päivitetty myös pienin muutoksin jatkuvasti alkuvuodesta 2020 lähtien. Aineistoon sisältyy n. 13 000 sisäänkäynnin ja 2 000 portin sijainti- ja ominaisuustietoja sekä niiden valokuvia. Sijainnin lisäksi on kerätty kohteiden osoite- ja pääsytietoja (pyörätuolisaavutettavuus, julkinen / yksityinen sisäänkäynti, ovikellon / porttikoodin olemassaolo, porttien korkeusrajoitukset jne.).

Aineisto on kerätty älypuhelimilla katuympäristössä ja tietopisteiden sijainnit on tarkennettu käsin puhelimen paikannuksen ja kiintopisteiden mukaan maastossa; tieto kuvaa siis tilannetta 2021-22 arviolta n. 2-3 metrin tarkkuudella. Aineisto kerättiin viimeisten metrien tarkempaa navigointia varten logistiikka-alan tarpeisiin, erityisesti tukemaan viimeisten metrien Gatesolve-reittiopasta.

Aineisto ei ole millään alueella täydellisesti kattava, mutta keskustan osalta Etu-Töölöön ja Kallioon asti suurin osa kortteleista on kartoitettu; keskusta-alueen ulkopuolella on yksittäisiä kartoitettuja alueita.

Noin puolet aineistosta on viety myös OpenStreetMapiin sijainti- ja ominaisuustietojen osalta. OpenStreetMapin kautta tiedot on käytettävissä myös haettaessa sisäänkäyntiä HSL:n Reittioppaan tai Digitransit-geokoodauspalvelun kautta.

Aineisto ja valokuvat on lisensoitu CC0-lisenssillä; OSM:n kautta käytettynä siihen sovelletaan kuitenkin ODbL-lisenssiä.

Aineistoon liittyviä linkkejä:

Data ja resurssit

Lisätiedot

Ylläpitäjä Forum Virium Helsinki Oy
Ylläpitäjän verkkosivusto https://forumvirium.fi/
Julkaistu 23.05.2022
Lisätietoja
  1. https://olmap.org
  2. https://app.olmap.org/#/Notes/
  3. https://api.olmap.org/swagger-ui/
Kategoriat
Avainsanat
Alueet
Lisenssi CC0 1.0
Viittaustapa Lähde: Helsingin keskustan rakennusten sisäänkäynnit ja portit. Aineiston ylläpitäjä on Forum Virium Helsinki Oy. Aineisto on ladattu Helsinki Region Infoshare -palvelusta 28.09.2023 lisenssillä CC0 1.0.

Lisenssi

CC0 1.0
CC0-1.0 [Open Data]

comments powered by Disqus