Visailu: Kuinka hyvin tunnet nimistön historiaa?

Karttoja on mielenkiintoista tutkailla myös nimistön näkökulmasta. Nimistöön sisältyy tarinoita paikan ja siellä asuneiden historiasta. Pääkaupunkiseudun tuoreet ja historialliset kartat sekä Helsingin avoimena datanakin julkaistu nimistö historiatietoineen tarjoavat sukelluksia lähihistoriaan.

HRI:n osastolla GeoForum Summit -tapahtumassa lokakuun 2023 lopulla messuvieraat pääsivät testaamaan, kuinka hyvin he tuntevat pääkaupunkiseudun nimistön historiaa. Vaikka jokaisessa kysymyksessä oli neljä vastausvaihtoehtoa, eivät visailijat päässeet liian helpolla – kukaan ei saanut kaikkia viittä kysymystä oikein.

Visailu oli sangen suosittu, joten teimme siitä sähköisen version, jotta muutkin kuin messuvieraat pääsevät testaamaan taitojaan.

Helsingin nimistö ja nimistön historiatiedot ovat saatavissa myös avoimena datana.

Mukavia hetkiä visailun parissa!

Jos innostuit visailemaan, niin viimevuotinen visailu pääkaupunkiseudun ilmakuvista ja 3D-tulosteista on yhä myös verkossa saatavilla.

Tähtitorninmäen huippu ja observatorio vuonna 1893.
Ullanlinnassa on jo kauan ollut observatorio. Vaan mikä sen nimi oli 1860-luvun kartassa? Kuva: 5.5.1893 A.E. Rosenbröjer / helsinkikuvia.fi