HRI Loves Developers: Liikkumisen digitaalisella kaksosella älykkääksi talvikaupungiksi

HRI järjestää yhteistyössä Forum Virium Helsingin LiiDi2-hankkeen kanssa HRI Loves Developers -tapahtuman, jossa keskustellaan Helsingin talvikunnossapidon tuotantodatasta ja sen hyödyntämisestä liikkumisen digitaalisessa kaksosessa.

Lumiaura auraa koivukujaa lumi pöllyten.
Kuva: Helsingin aineistopankki.

Tervetuloa HRI Loves Developers: Liikkumisen digitaalisella kaksosella älykkääksi talvikaupungiksi -tapahtumaan torstaina 26.1.2023 klo 15-18! Tapahtuma järjestetään hybridinä, paikan päällä Maria01:n Urban3-tilassa (Lapinlahdenkatu 16, Helsinki) ja verkkostreamina. Tapahtumasta tehdään myös tallenne.

HRI:n ja LiiDi2-hankkeen järjestämässä tapahtumassa avataan osallistujien kanssa keskustelu talvikunnossapidon tuotantodatasta ja sen mahdollisista käyttötapauksista liikkumisen digitaalisen kaksosen kontekstissa.

LiiDi2 – Liikkumisen digitaalinen kaksonen palveluiden mahdollistajana työstää yhdessä yritysten ja Helsingin kaupungin yksiköiden kanssa liikkumisen digitaalisen kaksosen mallia: mistä datavirroista se koostuisi, miten dataa kerrytetään, miten sitä saatetaan halukkaiden käyttöön ja mitä seikkoja tässä kaikessa tulisi huomioida.

Ohjelma

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittautuminen tapahtumaan Forum Viriumin sivuilla

Klo 15

Aloitus ja johdatus iltapäivän aiheeseen
Tervetuloa (Hami Kekkonen, Helsinki Region Infoshare, Helsingin kaupunki)
LiiDi2-hanke & data (Helmi Tuori, LiiDi2-hanke, Forum Virium Helsinki ja Toni Liikamaa, LiiDi2-hanke, Stara)
Digitaalinen kaksonen liikkumisen kontekstissa (Juho-Pekka Virtanen, FVH)

Tauko

Klo 16

Digital Twins Hackathon -tapahtuma: tavoitteet ja anti (Helmi Tuori, FVH)
Hackathonin talvikunnossapitohaaste: tavoitteet, datat ja havainnot (Johan Lindqvist, FVH)
Talvikunnossapitohaasteen datasta uutta:

  • Winterpac-tiimi esittelee voittajatyönsä
  • CHAOS-tiimi esittelee innovaationsa

Keskustelua demoista

Tauko

Klo 17

Datan tunnistamisen, kuvaamisen ja käyttöönsaattamisen prosesseista (Helmi Tuori, hankkeen tekniset asiantuntijat)
Avoimen datan pohjalta uutta (Director of Business Development Moshe Gazit Thinkz-yrityksestä esittelee tuoteidean, joka perustuu avoimen datan hyödyntämiseen uudella tavalla)
Yleisökeskustelua

Klo 18 Lopetus

Osallistuminen

Tapahtuma järjestetään hybridinä Maria01:n Urban3-tilassa ja verkossa. Tarjoilujen ja tilarajoituksen vuoksi pyydämme, että kerrot ilmoittautumisen yhteydessä, miten olet osallistumassa. Ilmoittautuneille toimitetaan streamauksen linkki lähempänä tapahtumaa.

Ilmoittautuminen tapahtumaan Forum Viriumin sivuilla: forumvirium.fi/tapahtuma/hri-loves-developers-liikkumisen-digitaalisella-kaksosella-alykkaaksi-talvikaupungiksi/