Pääkaupunkiseudun palvelukartta

Helsingin kaupunki - Julkaistu 13.12.2017 - Päivitetty 27.6.2022
  1. 2017-12-13-082115.539650palvelukartta.jpg

Pääkaupunkiseudun palvelukartta on interaktiivinen verkkopalvelu, joka auttaa käyttäjiä etsimään ja löytämään kaupunkien tarjoamia palveluja. Palvelusta löytyy julkiset kunnalliset palvelut, kuten koulut, päiväkodit ja terveysasemat, mutta myös monia ulkopuolisten tarjoamia palveluja.

Palvelukartan ja HSL:n Reittioppaan tiedot yhdistetään toimipisteiden esteettömyystietoihin. Käyttäjä voi valita haluaako matkustaa jalan, pyörällä, joukkoliikenteellä vai yksityisautolla. Reitti näkyy kartalla, missä näkyvät myös meneillään olevat katutyöt. Valitusta reitistä saa myös sanalliset ohjeet, esimerkiksi käänny oikealle Mannerheimintielle, käänny vasemmalle Aleksanterinkadulle.

Käyttäjä voi valita kartalta esteettömyysnäkökulman. Kun valitsee ovatko mukana lastenrattaat, liikkuuko rollaattorilla vai pyörätuolilla, tai onko käyttäjällä näkö- tai kuuloesteitä, saa näkyviin mahdolliset puutteet reitin esteettömyydessä.

Kartalla on tieto yli 5 900 Helsingin kaupungin tuottamasta toimipisteestä. Koko pääkaupunkiseudulta toimipisteitä löytyy yhteensä 12 660. Kustakin toimipisteestä kerrotaan sen yhteystiedot, liikenneyhteydet ja esteettömyystiedot. Karttapohjan osoitetta napauttamalla saa tietää mihin kaupunginosaan tai palvelualueeseen toimipiste kuuluu.

Käytetyt datat

comments powered by Disqus