ShareNav (Arkistoitu)

Jyrki Kuoppala (Informaatio-osuuskunta Katto-Meny), Kai Krueger, S. Hochmuth, Harald Mueller, Markus Baeurle ym. - Julkaistu 30.11.2017 - Päivitetty 11.12.2017
  1. 2017-11-30-080322.990204sharenav.jpg

ShareNav on Android- ja J2ME-laitteilla (1) toimiva, avoimia kartta-aineistoja hyödyntävä navigointi- ja kartta- sekä kartanmuokkaussovellus. Sharenav ohjaa äänellä (suomi, saksa, englanti) ja tekstiohjeilla määränpäähän niin kävelijät, pyöräilijät kuin autoilijatkin. ShareNav osaa myös lähettää sijainnin kaverille ja vastaanottaa kaverin sijainnin tekstiviestillä. ShareNavin reittiohjaus ja kartan näyttö käyttävät laitteeseen talletettuja karttoja, joten ohjelma toimii myös ilman internet-yhteyttä. Silloin kun internet-yhteys on käytettävissä, ShareNavia voidaan käyttää myös avoimen karttadatan muokkaukseen – ohjelmasta voidaan suoraan mm. lisätä kohteita OpenStreetMap-kartalle ja muuttaa kartalla olevien kohteiden määrittelyjä.

ShareNavin voi asettaa käyttämään Maanmittauslaitoksen kartta-aineistoa yhdessä OpenStreetMapin reititystiedoilla varustetun kartta-aineiston kanssa. Karttoja voi näyttää joko kerrostettuina (Maanmittauslaitoksen taustakartan päällä OSM-tiestö) tai eri ikkunoissa. Pääkaupunkiseudun reittioppaan aineistoa käytetään lähimmän pysäkin löytämiseen ja osoitteen näyttämiseen. Maanmittauslaitoksen Kansalaisen karttapaikka -palvelulla voidaan avata selaimaan nykyisen sijainnin maastokartta.

ShareNav parantaa haluttaessa liikenneturvallisuutta varoittamalla autoilijaa kartta-aineistoon määritellyn tien suurimman sallitun nopeuden ylittämisestä. ShareNav osaa käsitellä Suomen talvinopeusrajoitukset. ShareNav esittää reitin lisäksi arvion perilletuloajasta. Kartoittamisominaisuuksiin kuuluu kartan muokkaamisen lisäksi mm. jäljen tallettaminen, jäljen tallettaminen OpenStreetMap-palvelimelle, valokuvien ottaminen, ääninauhoitusten teko ym. ym.

(1) J2ME-alusta löytyy mm. Nokia Symbian -puhelimista, ja on saatavissa esim. Windows CE -laitteisiin.

Sovellus on poistunut käytöstä.

Käytetyt datat

comments powered by Disqus