14.10.2021

Minecraft-Helsinki3D+

Minecraft-Helsinki3D+ kattaa koko Helsingin alueen saarineen, ja mukaan mahtui vielä osia muusta pääkaupunkiseudusta! Minecraft on suosittu ja laajalti tunnettu, kuutioihin perustuva avoin pelimaailma, jossa vain luovuus ja mielikuvitus ovat rajana. Minecraft-Helsinki3D+-mallin on luonut siviilipalvelusmies Pietari Niinimäki automatisoidusti Helsingin vuoden 2015 kolmioverkkomallin pohjalta.

Minecraftatussa Helsingissä yhden kuution särmän pituus vastaa todellisuudessa yhtä metriä. Minecraft-Helsinki3D+ toimii kaikkien pelikenttänä, joten mitä rakentaisit Kauppatorille tai muualle Eteläsataman ympäristöön? Entä millainen on unelmiesi kaupunkikeidas?

Kun mallin avaa ensimmäistä kertaa, pelaaja on Rautatientorilla.

Mallista on saatavilla kaksi eri versiota riippuen peliversiosta: Java ja Bedrock. Asennustiedostot voi ladata täältä: https://3d.hel.ninja/data/minecraft/

Java on Minecraftin “perinteinen” versio, ja saat sille asennettua mallin purkamalla Helsinki3D_MC_java.zip Minecraft-asennuksesi “saves”-kansioon. Windowsilla löydät tämän kansion osoitteesta %appData%/.minecraft/saves.

Bedrock on Minecraftin versio, jota mm. Education Edition käyttää. Bedrock-Minecraftille saat mallin lataamalla Helsinki3D_MC_bedrock.mcworld -tiedoston ja kaksoisklikkaamalla sitä. Vaihtoehtoisesti voit myös ladata Helsinki3D_MC_bedrock.zip -tiedoston ja purkaa sen Minecraft-asennuksesi minecraftWorlds-kansioon.

Lisätietoja

Kenttä Arvo
Formaatti NBT
Julkaistu 28.04.2020
Päivitetty 14.10.2021