Helmet-kirjastojen lainaus- ja palautusmäärät 2013-2014

Tilasto HelMet-kirjaston eli Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen niteiden lainaus- ja palautusmääristä vuosilta 2013-2014.

Nide on kirjaston kokoelmiin kuuluva aineistokappale, esimerkiksi yksittäinen kirja, lehti, videotallenne tai äänite.

Excel-tiedoston ensimmäisellä välilehdellä on kirjastojen lainattujen ja palautettujen aineistoniteiden lukumäärät lainaus- ja palautuspaikan ja -tavan (asiakaspääte, automaatti, palvelupiste) mukaan kuukausittain. Lainaus- ja palautuspaikka on ilmoitettu kaupungin ja toimipaikan mukaan. Tilastossa näkyvät myös internetin kautta tehdyt nidelainojen uusinnat.

Asiakaspääte on kirjastotiloissa sijaitseva vain verkkokirjastoasiointiin (haku.helmet.fi, luettelo.helmet.fi) tarkoitettu tietokone. Vantaan kaupunginkirjaston toimipisteissä ei ole asiakaspäätteitä, vaan verkkokirjastoasiointi tapahtuu yleisillä asiakastietokoneilla.

Toisella välilehdellä on lainattujen aineistoniteiden lukumäärät niteen omistajakokoelman eli sijoituspaikan mukaan kuukausittain. Niteen omistaja on ilmoitettu kaupungin, toimipaikan, osaston (aikuiset, lapset, musiikki, erikoisosastot) ja kokoelman (lainattavat, käsikirjasto, varasto, erikoiskokoelmat) mukaan. Jos osasto tai kokoelma on ”määrittelemätön”, ei niteen osastoa tai kokoelmaa ole määritelty kirjaston aineistotietokannassa.

HUOM Helmet-kirjastojen lainaus- ja palautusmääriä ei ole kerätty vuoden 2014 jälkeen.

Data ja resurssit

Lisätiedot

Ylläpitäjä Vantaan kaupunki / Kulttuuri- ja kirjastopalvelut
Ylläpitäjän verkkosivusto http://www.vantaa.fi/kirjasto
Julkaistu 21.08.2015
Päivitystiheys
Kategoriat
Avainsanat
Alueet
Aikasarja alkaa 1.1.2013
Aikasarja päättyy 31.12.2014
Aikasarjan tarkkuus
Lisenssi Creative Commons Attribution 4.0
Viittaustapa Lähde: Helmet-kirjastojen lainaus- ja palautusmäärät 2013-2014. Aineiston ylläpitäjä on Vantaan kaupunki / Kulttuuri- ja kirjastopalvelut. Aineisto on ladattu Helsinki Region Infoshare -palvelusta 22.06.2024 lisenssillä Creative Commons Attribution 4.0.
comments powered by Disqus