Espoon pyöräilijä- ja jalankulkijamäärät

Aineistokokonaisuus sisältää tietoja pyöräilijä- ja jalankulkijamääristä Espoossa. Tietoa on kahdessa eri muodossa: CSV-taulukoissa (Pyöräilijämäärät sekä Pyörälaskentapaikkojen sijainnit) sekä kartalla paikkatietoaineistona WFS-rajapinnan kautta (Jalankulun ja pyöräilyn liikennelaskurit, Jalankulun ja pyöräilyn laskentatulokset).

Pyöräilijämäärät

Espoon pyöräilijämäärät tunneittain vuodesta 2014 alkaen CSV-muodossa. Pyöräilijämääriä lasketaan koneellisesti eri vakiolaskentakohteessa. Lisäksi niitä lasketaan vuosittain vaihtuvissa mittauspisteissä. Data sisältää koneellisesta laskennasta johtuvia laskentavirheitä.

Data päivitetään kerran vuodessa.

Jalankulun ja pyöräilyn liikennelaskurit

WFS-rajapinnan kautta saatavissa olevassa jalankulun ja pyöräilyn liikennelaskurit -paikkatietoaineistossa näytetään automaattisten Eco-Counter-laskureiden sijainnit Espoossa sekä jalankulkija- ja pyöräilijämäärät edellisenä vuorokautena, tässä kuussa, tänä vuonna ja viime vuonna.

Data päivittyy kerran vuorokaudessa.

Voit esikatsella aineistoa Espoon karttapalvelussa.

Jalankulun ja pyöräilyn laskentatulokset

WFS-rajapinnan kautta saatavissa olevassa jalankulun ja pyöräilyn laskentatulokset -paikkatietoaineistoissa näytetään jalankulun käsinlaskentatulokset kesä- (15.5.–15.9.) ja talvikaudelta (1.1.–28.2.). Sekä jalankulku- että pyöräilylaskennat tehdään samoissa paikoissa samaan aikaan. Ominaisuustietojen lyhenne KAVL tarkoittaa keskimääräistä arkivuorokausiliikennettä, lyhenne PPQ tarkoittaa viiden vuorokauden maksimiarvojen keskiarvoa arkivuorokausilta.

Data päivitetään kerran vuodessa.

Voit esikatsella aineistoja Espoon karttapalvelussa.

Paikkatietoaineistojen käyttö WFS-rajapinnasta

Koordinaatisto(t):

  • ETRS-GK25 (EPSG:3879)

Rajapintapalvelujen osoitteet:

Julkaistut tasot:

  • GIS:Jalankulun ja pyöräilyn liikennelaskurit
  • GIS:Jalankulun laskentatulokset
  • GIS:Pyöräilyn laskentatulokset

Data ja resurssit

Lisätiedot

Ylläpitäjä Espoon kaupungin kaupunkiympäristön toimiala / Kaupunkisuunnittelukeskus
Julkaistu 22.06.2016
Päivitetty 30.05.2024
Päivitystiheys
Lisätietoja
  1. https://www.espoo.fi/fi/liikenne-ja-kadut/tietoa-espoon-liikenteesta
Kategoriat
Datakokoelmat
Avainsanat
Alueet
Aikasarja alkaa 3.1.2014
Aikasarjan tarkkuus
Lisenssi Creative Commons Attribution 4.0
Viittaustapa Lähde: Espoon pyöräilijä- ja jalankulkijamäärät. Aineiston ylläpitäjä on Espoon kaupungin kaupunkiympäristön toimiala / Kaupunkisuunnittelukeskus. Aineisto on ladattu Helsinki Region Infoshare -palvelusta 22.06.2024 lisenssillä Creative Commons Attribution 4.0.
comments powered by Disqus