Helsingin kaupunginarkiston ylläpitämästä Sinetti-arkistotietojärjestelmästä löytyvät kokoelmatiedot Helsingin kaupungin tuottamista, analogisesti pysyvästi säilytettävistä asiakirjoista sekä yksityisarkistoista. Lisäksi palvelussa on digitoituna yli 1,6 miljoonaa sivua Helsingin kaupungin asiakirjoja; mm. 20 000 piirustusta, 10 000 karttaa, kaupunginhallituksen mietintöjä, perukirjoja ja paljon muuta. Aineistoja digitoidaan ja lisätään palveluun koko ajan.

Sinetti-järjestelmässä olevat tiedot löytyvät myös kansallisesta Finna-palvelusta. Julkaisuhetkellä (toukokuu 2022) Finnasta löytyy yli 200 000 Helsingin kaupunginarkiston tietuetta. Kansalliskirjaston ylläpitämässä Finna-palvelussa on avoin rajapinta, jonka kautta voi hakea kaupunginarkiston aineistoja.

Digitoituja aineistoja saa käyttää CC BY 4.0 -lisenssillä. Kuvia voi ladata ja käyttää vapaasti ja maksutta, kunhan mainitsee käytön yhteydessä piirustuksen / kartan nimen, tekijän ja sivuston, josta tiedosto on ladattu.

Data ja resurssit

Lisätiedot

Ylläpitäjä Helsingin kaupunginarkisto
Ylläpitäjän verkkosivusto https://sinettiarkisto.fi
Julkaistu 30.05.2022
Päivitystiheys
Lisätietoja
  1. https://www.kiwi.fi/pages/viewpage.action?pageId=53839221
  2. https://kaupunginarkisto.hel.fi/ajankohtaista/helsingin-kaupunginarkisto-loytyy-nyt-myos-finnasta/
Kategoriat
Datakokoelmat
Avainsanat
Alueet
Lisenssi Creative Commons Attribution 4.0
Viittaustapa Lähde: Helsingin kaupunginarkiston aineistot. Aineiston ylläpitäjä on Helsingin kaupunginarkisto. Aineisto on ladattu Helsinki Region Infoshare -palvelusta 2023-12-06 18:39:46.135853 lisenssillä Creative Commons Attribution 4.0.
comments powered by Disqus