Tietoa Suomesta avoimen rajapinnan kautta monella kielellä

Infopankki.fi-sivusto tarjoaa rutkasti tietoa Suomesta maahan muuttavan omalla kielellä. Nyt koko verkkosivuston tekstisisältö on saatavilla avoimena datana rajapinnan kautta.

Infopankki.fi-verkkosivuston tekstisisällöt on avattu kaikkien hyödynnettäväksi avoimen rajapinnan (API) kautta. Sivustolla on maahanmuuttajille tärkeää tietoa lupa-asioista, työelämästä ja yrittäjyydestä, suomen kielen opiskelusta, asumisesta ja elämästä Suomessa. Kaikki palvelun 12 kieliversiota ovat saatavilla rajapinnan kautta. Infopankin laajuus on noin 3 500 verkkosivua.

– Toivomme, että Infopankin materiaalista tehdään maahanmuuttajien tiedontarpeita palvelevia sovelluksia eri kielillä. Esimerkiksi kiinankielinen sovelluskehittäjä voi tehdä sovelluksen, josta käyttäjä saa helposti kiinaksi tarvitsemansa tiedon Suomesta, sanoo päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio Helsingin kaupungilta. Avoimen rajapinnan kautta Infopankin tietoja voi myös näyttää muissa palveluissa.

Infopankissa on tietoa Suomeen muuttajille 12 kielellä (suomi, ruotsi, englanti, venäjä, viro, ranska, somali, espanja, turkki, kiina, persia, arabia). Kieliversiot ovat keskenään identtisiä.

Koko Suomea koskevan tiedon lisäksi Infopankissa on kuntakohtaista tietoa Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten sekä 11 muun kunnan palveluista. Sivustoa ylläpitää Helsingin kaupunki ja sitä rahoittavat valtio ja kunnat. Tietoja päivitetään jatkuvasti yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Infopankin rajapintaa suunniteltiin yhdessä mahdollisten loppukäyttäjien kanssa noin vuosi sitten avoimen datan avokonttorissa. Infopankin Helena Ikäheimo toivoo, että keskustelu rajapinnasta kiinnostuneiden tahojen kanssa jatkuu myös rajapinnan avaamisen jälkeen. Palautetta Infopankista sekä ideoita käyttötapauksista voi antaa mm. Infopankin padletin tai HRI:n sivujen kautta.